Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Ankara’daki patlamayı gerçekleştirenin Suriye uyruklu olduğunu doğruladı (17.02.2016)

(Küresel Ağ Bildiri Muhabiri: Chu Xiao Hui) 18 Şubat Fransız Basınına Göre, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Davutoğlu Ankara da yaşanan patlamanın failinin Suriye uyruklu olduğunu doğruladı.

Türk medyasında Türkiye güvenlik birimlerinin haberine göre, Ankara’nın bombalanmasında intihar saldırısını gerçekleştirenin meçhul kimliğinin Suriyeli Salih Neccar olduğu tespit edildi. Medyada saldırganın Türkiye’ye mülteci kimliğinde girdiği belirtiliyor, hangi terör örgütüne mensup olduğu ise halen araştırılıyor.

Daha önceki haberlerde açıklanan,  18 Şubat tarihli Türkiye yarı resmi gazetesinde, yetkililer bir önceki gün yaşanan saldırıyı araştırdılar ve saldırganın parmak izine ulaştılar, eşleşmenin bulunmasının ardından, daha önce mülteci olarak Türkiye’ye giriş yapan saldırganın bir Suriyeli olduğunu açığa çıkardılar. Ayrıca, şunu da belirtmek gerekir ki saldırganın PKK ile de bağlantılı olduğu da şüpheli.

18 Şubat Fransız Haberlerinin bildirisinde, Türk Hava Kuvvetleri, Ankara’daki patlamadan birkaç saat sonra, PKK nın saldırılarına karşı harekete geçtiğini belirtti. Aynı yerde 17 sinde Türk Ordusu Türkiye’nin yakınlarında saldırıda bulundu, Kuzey Irağın Huff Tanin Bölgesinin PKK nın merkezindeki yasadışı örgütün elebaşlarıyla beraber 60-70 PKK lıya büyük darbe indirdi.

Türkiye’nin başkenti Ankara da 17 Şubat akşamı bomba yüklü araç patlatıldı, patlama 28 askerin hayatını kaybetmesine ve 61 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan bu terör saldırısına misilleme yapacağını belirtti.

Kaynak: http://world.huanqiu.com/exclusive/2016-02/8564116.html

———————————————————————————————————-

土耳其总理证实安卡拉爆炸系叙利亚籍人员所为

【环球网报道 记者 初晓慧】据法新社2月18日报道,土耳其总理达武特奥卢证实安卡拉爆炸系叙利亚籍人员所为。

据土耳其媒体援引土耳其安全部门消息,安卡拉爆炸案的自杀式袭击嫌疑人身份确认,是一名叫萨利赫•纳贾尔的叙利亚人。媒体称其以难民身份进入土耳其,属于哪个恐怖组织仍在调查。

此前有报道介绍,土耳其一家半官方报纸于18日表示,当局在对此前一天的袭击事件进行调查,他们提取到了袭击者的指纹,经过比对后发现,袭击者是一名叙利亚人,他此前以难民身份进入土耳其。此外,该报还指出,这名袭击者疑似还与库尔德工人党有关联。

法新社2月18日消息介绍,土耳其空军表示,安卡拉爆炸数小时后军队发动了对库尔德工人党的袭击。当地时间17日土军袭击了靠近土耳其边境,位于伊拉克北部哈夫塔宁地区的一个已知的库尔德工人党据点,打击目标为60-70名战士以及非法组织的头目。

土耳其首都安卡拉在当地时间2月17日晚间发生汽车炸弹爆炸,目前爆炸已造成28名军人死亡,61人受伤。土耳其总统埃尔多安誓言对这起恐怖袭击予以报复。

来源:http://world.huanqiu.com/exclusive/2016-02/8564116.html

Bu yazı Çin, Güncel kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.