ÇİN’DEKİ REHBERİNİZ

I-DAYANIKLILIĞIN VE ÇEVİKLİLİĞİN ÇARPICI GÖSTERİSİ

Yüzlerce savaş sanatı öğrencileri savaş yöntemlerinin en eski şekillerinin var olduğu ana vatanında uluslar arası bir yarışmada yer alıyorlar. 11.inci Uluslar arası Shaolin Wushu Festivali 16 Ekim-20 Ekim tarihlerinde Çin’de Shaolin Wushunun ana vatanı olan Henan eyaletinde yapılacak. Festival savaş sanatlarının kültürel etkileşimini yükseltmek için jimnastik gruplarını ve savaş sanatlarını içeriyor.

Savaş sanatı okullarından öğrenciler yaklaşan 11.inci Uluslar arası Zhengzhou ‘da olacak Shaolin Wushu Festivali için provalar yapıyorlar.

Savaş sanatı okullarından öğrenciler yaklaşan 11.inci Uluslar arası Zhengzhou ‘da olacak Shaolin Wushu Festivali için provalar yapıyorlar.

 

2. Öğrenciler barlardan aşağıya uzanarak kovalarla su çekerlerken inanılmaz gerçek güçlerini gösteriyorlar.

2. Öğrenciler barlardan aşağıya uzanarak kovalarla su çekerlerken inanılmaz gerçek güçlerini gösteriyorlar.

 

3.Yarışmacılar bir ellerini arkalarında tutarak diğer elleriyle barlardan aşağıya uzanarak kovalardan su alıyorlar.

3. Yarışmacılar bir ellerini arkalarında tutarak diğer elleriyle barlardan aşağıya uzanarak kovalardan su alıyorlar.

Shaolin Wushu’nun anavatanı olan Zhengzhou ‘da 4 gün sürecek olan festivalde 73 ülkeden katılan 1500 öğrenci olacak.

4 günlük festival 1991’den beri 10 kez düzenlendi, organizatörlere göre, savaş sanatçıları için ülkenin kültürünü keşfetmek, yeni arkadaşlıklar kurmak ve yeteneklerini geliştirmek için bu festivalin düzenlemesi çok iyi bir yöntem.

Yarışmaların yanı sıra uzun bir hafta sonu ve büyük bir akşam partisi boyunca farklı savaş sanatları gösterileri de olmaktadır.

Bu inanılmaz görüntüler olayın boyutunu, disiplin ölçüsünü ve festival katılımcıları tarafından gerçekleştirilen eğitimleri göstermektedir.

Kaynak: DailyMail
Fotoğraflar: Getty Images

Genel kategorisine gönderildi | ÇİN’DEKİ REHBERİNİZ için yorumlar kapalı

在中国村民向城里人卖‘清新空气’ (Çin’de köylüler şehirlilere ‘temiz hava’ satıyor)

在中国村民向城里人‘清新空气’

到中国许多地方的迅速蔓延的空气污染让有企业精神的华村民制造一个新扇区。

2016 3月24日 11:25 a.m.

中国南边广东省连山村民向游客卖摊拉上出售山区和森林的空气。

ç1

面对连山村民的招呼也是真有意思。村民就大声向游客兜售空气,“花钱买空气就是买健康”,“没有任何工业污染的空气”等。

ç2

村民把袋里还放到从森林和山脉收集的花。

ç3

村民把放到的清新空气卖标价袋 10-30 元(1.5 – 4.6$), 看到游客过来,有的游客一笑面过,有的停下来与农民讨价还价。有的游客真的掏钱买几连山的清新空气袋放到车上,准备带回城里。

ç4

三年前因空气污染离开工作地方广东区首都广州要回乡以及发起出售空气的人是植成林, 希望这次新鲜空气的销售思路让城里人再记住保护环境的重要。

来源: http://www.mynet.com/haber/dunya/cinde-koyluler-sehirlilere-temiz-hava-satiyor-2372618-1

———————————————————————————————————

Çin’de köylüler şehirlilere ‘temiz hava’ satıyor

Çin’in bir çok bölgesine hızla yayılan hava kirliliği girişimci Çin köylülerinin yeni bir sektör yaratmasına neden oldu.

24 Mart 2016 11:25

Güney Çin’in Guangdong bölgesinin Lianshan Dağı köylüleri bölgelerine gelen turistlere poşetlere doldurdukları dağ ve orman havasını satıyorlar.

Lianshan Dağı köylülerinin satışları için buldukları sloganlar da hayli ilgi çekici. Köylüler satışlarında ‘‘Bir poşet hava, satın alınan sağlıktır’’, ‘‘Endüstriyel kirli hava içermez’’ gibi sloganlarla poşetlerdeki temiz havayı turistlere satmaya çalışıyorlar.

Köylüler temiz hava doldurdukları poşetlerin içine dağ ve ormandan topladıkları çiçeklerini de koyuyorlar.

Poşetlere doldurdukları temiz havayı poşeti 10 ile 30 Yuan (1.5 – 4.6 $ ) fiyatına satan köylülerin ticari girişimi bazı turistler tarafından komik karşılanırken bazı turistler fiyatları düşürmek için köylülerle pazarlık ediyorlar. Bazı turistler ise poşetler içinde satın aldıkları Linshan Dağı temiz havasını beraberlerinde yaşadıklara şehirlere taşıyorlar.

Çalıştığı Guangdong Bölgesi başkenti Guangzhou’dan üç yıl önce hava kirliliğinden kaçmak için köyüne geri dönen ticari girişimin fikir sahibi Zhi Chenglin ‘‘temiz hava’’ satma düşüncesinin şehirlerde yaşayanlara çevrenin korunmasının önemini tekrardan hatırlatmasını umuyor.

Kaynak: http://www.mynet.com/haber/dunya/cinde-koyluler-sehirlilere-temiz-hava-satiyor-2372618-1 

Çin, Güncel kategorisine gönderildi | , , , ile etiketlendi | 在中国村民向城里人卖‘清新空气’ (Çin’de köylüler şehirlilere ‘temiz hava’ satıyor) için yorumlar kapalı

Esrarengiz ellerin oluşturduğu “Maymunlar” Resimli

8 Şubat 2016 / Editör:  Cháng Níng/ Kaynak: Xinhua Haber Ajansı ÇİN
Yeni Yıl Maymun Yılı Yaklaşırken, Ülkenin halk sanatçıları yıl başını kutlamak için her çeşit “maymun” temalı sanat eserleri oluşturdular.  Xinhua Haber Ajansı (Fotoğrafçı: Hé Wǔ Chāng)
 
1 (1)  25 Ocak, Tianjin “Çamur heykeli Kralı”, 3.nesil vârisi Kral Shu’yu renkli bir çalışmada “Maymun Baharı Getirdi” olarak yaptı. 
2
(2)  11 Ocak, Henan Eyaleti, soyut kültürel mirası olan Ru porselen sanatı  varis temsilcisi Wáng Jūn Zǐ, Ru porseleni işçiliği ile “Maymun Kafası” ürününü ortaya çıkarmıştır.
 
3
(3) 24 Ocak, Zhejiang Eyaleti Ruian Vilayeti, mǐsù sanatı(hammaddesi pişmiş pirinç unu) varisçisi olamayan Chén Yí Chūn mǐsù sanatı ile “Kral Maymun” yapmıştır.
4
(4) 4 Şubat, Guizhou Eyaleti Yuqing Kil Halk sanatçısı Huáng Zé Fù yeni yıl için kil maymunu yapmıştır.
5
(5) 4 Şubat, Jiangsu Suzhou Bahçıvan Sanatçı Chén Xiǎo Fēng nergis modelleme tasarlaması ile “Maymunla Coşkulu Bahar” şeklinde eser yapmıştır.
6
(6) 28 Ocak, Jiangsu Eyaleti Lianyungang Şehri vilayeti, Ganyu Halk Sanatçısı Wáng Wéi Liáng geleneksel “Maymun Yeni Yılı” fenerini yapmıştır.
7
(7) 5 Şubat, Jiangsu Eyaleti Wuxi Vilayeti Huishan Bölgesinde kille uğraşan el sanatları uzmanı Xú Dàn yeni yıla kilden maymun el sanatları ile renklendirmiştir.
8(8) 27 Ocak, Zhejiang Eyaleti Yuyao Vilayeti Huangjia kasabasından Düğme Sanatı varisçisi Xià Cǎi Nān düğme sanatı ile yapmış olduğu “Şans Getiren Maymun” u göstermiştir.
9(9) 4 Şubat, Jiangsu Eyaleti Lianyungang Vilayeti, Mühür yapmayı hobi edinen Chén Lì Xīn  “Yeni yıl Maymun mührü” yapmıştır. 
10(10) 2 Şubat, Jiangsu Suzhou Halk sanatçısı Xú Róng Xìng palmiye yapraklarından örerek yapmış olduğu “Şans Maymunlar” ı göstermiştir.
 
Kaynak: http://news.xinhuanet.com/culture/2016-02/08/c_128710258.htm
——————————————————————————————————–
妙手生“猴”     组图            
2016 年 02 月 08 日    责任编辑: 常宁 | 来源:新华社
(1)1月25日,天津“泥人王”第三代传承人王树在制作彩塑作品《金猴迎春》。
(2)1月11日,河南省非物质文化遗产项目汝瓷烧制技艺代表性传承人王君子检查刚刚烧制成的现代汝瓷作品《猴首》。
(3)1月24日,浙江省瑞安市米塑非遗传承人陈贻春对米塑作品《美猴王》进行修饰。
(4)2月4日,贵州省余庆县民间泥塑艺人黄泽富在捏制生肖猴泥塑。
(5)2月4日,江苏苏州留园园艺师陈晓峰对特色水仙造型作品《金猴闹春》进行修饰。
(6)1月28日,江苏省连云港市赣榆区民间艺人王维良在制作传统“生肖猴”花灯。
(7)2月5日,江苏省无锡市惠山泥人研究所工艺师徐旦在给生肖猴泥塑工艺品上彩。
(8)1月27日,浙江省余姚市黄家埠镇盘钮传承人夏彩囡展示她创作的盘钮新作《金猴献瑞》。
(9)2月4日,江苏省连云港市篆刻爱好者陈立新在篆刻生肖猴印章。
(10)2月2日,江苏苏州民间艺人徐荣兴展示他创作的棕编作品《福猴》。
来源:http://news.xinhuanet.com/culture/2016-02/08/c_128710258.htm
 
Çin, Güncel kategorisine gönderildi | , , , ile etiketlendi | Esrarengiz ellerin oluşturduğu “Maymunlar” Resimli için yorumlar kapalı

Tayvan’ın eski sokağında Çin Kültürel miras kaligrafi sanatının yazı fırçası imalatı 08.03.2016

182627887

7 Mart,  DUNPIN yazı fırçası dükkânının işletmecisi müşterilerinin satın aldığı yazı fırçalarının üzerine gravür işlerken.

Tayvan’ın Taoyuan Bölgesi Dasi’ nin eski sokaklarının birinde geleneksel kaligrafi yazı fırçalarının olduğu bir dükkân işletiliyor: DUNPIN Yazı Fırçası Dükkânı. Kaligrafi severleri bu dükkândan farklı stillerde ve çeşitli kıllardan oluşan yazı fırçalarını hem satın alabilir hem de sipariş ettirebilirler. (Xīnhuá Ajans Muhabiri Zhāng Guó Jùn)

182627888

7 Mart, DUNPIN yazı fırçası dükkânının işletmecisi (solda) müşterilere yazı fırçasını tanıtırken.

3

7 Mart, Müşteri(sağda) DUNPIN yazı fırçası dükkânında fırça bakarken.

4

7 Mart, DUNPIN yazı fırçası dükkânının işletmecisi yazı fırçası imalat ederken.

5

7 Mart, DUNPIN yazı fırçası dükkânının çekilen fotoğrafı.

Kaynak: http://news.hexun.com/2016-03-08/182627886.html

——————————————————————————————————————-

来源:新华网  作者:张国俊,

台湾老街里的中华文化传承——毛笔制作

3月7日,敦品制笔商店的经营者在顾客购买的毛笔上刻字。

在台湾桃园县大溪老街,有一家经营传统毛笔的商店——敦品制笔商店。书法爱好者可以在这里选购和订制不同款式和毛质的毛笔。(新华社记者 张国俊).

3月7日,敦品制笔商店的经营者(左)在向顾客介绍毛笔。

3月7日,顾客(右)在敦品制笔商店选购毛笔。

3月7日,敦品制笔商店的经营者在制作毛笔。

这是3月7日拍摄的敦品制笔商店。

来源:http://news.hexun.com/2016-03-08/182627886.html

Genel kategorisine gönderildi | Tayvan’ın eski sokağında Çin Kültürel miras kaligrafi sanatının yazı fırçası imalatı 08.03.2016 için yorumlar kapalı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Ankara’daki patlamayı gerçekleştirenin Suriye uyruklu olduğunu doğruladı (17.02.2016)

(Küresel Ağ Bildiri Muhabiri: Chu Xiao Hui) 18 Şubat Fransız Basınına Göre, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Davutoğlu Ankara da yaşanan patlamanın failinin Suriye uyruklu olduğunu doğruladı.

Türk medyasında Türkiye güvenlik birimlerinin haberine göre, Ankara’nın bombalanmasında intihar saldırısını gerçekleştirenin meçhul kimliğinin Suriyeli Salih Neccar olduğu tespit edildi. Medyada saldırganın Türkiye’ye mülteci kimliğinde girdiği belirtiliyor, hangi terör örgütüne mensup olduğu ise halen araştırılıyor.

Daha önceki haberlerde açıklanan,  18 Şubat tarihli Türkiye yarı resmi gazetesinde, yetkililer bir önceki gün yaşanan saldırıyı araştırdılar ve saldırganın parmak izine ulaştılar, eşleşmenin bulunmasının ardından, daha önce mülteci olarak Türkiye’ye giriş yapan saldırganın bir Suriyeli olduğunu açığa çıkardılar. Ayrıca, şunu da belirtmek gerekir ki saldırganın PKK ile de bağlantılı olduğu da şüpheli.

18 Şubat Fransız Haberlerinin bildirisinde, Türk Hava Kuvvetleri, Ankara’daki patlamadan birkaç saat sonra, PKK nın saldırılarına karşı harekete geçtiğini belirtti. Aynı yerde 17 sinde Türk Ordusu Türkiye’nin yakınlarında saldırıda bulundu, Kuzey Irağın Huff Tanin Bölgesinin PKK nın merkezindeki yasadışı örgütün elebaşlarıyla beraber 60-70 PKK lıya büyük darbe indirdi.

Türkiye’nin başkenti Ankara da 17 Şubat akşamı bomba yüklü araç patlatıldı, patlama 28 askerin hayatını kaybetmesine ve 61 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan bu terör saldırısına misilleme yapacağını belirtti.

Kaynak: http://world.huanqiu.com/exclusive/2016-02/8564116.html

———————————————————————————————————-

土耳其总理证实安卡拉爆炸系叙利亚籍人员所为

【环球网报道 记者 初晓慧】据法新社2月18日报道,土耳其总理达武特奥卢证实安卡拉爆炸系叙利亚籍人员所为。

据土耳其媒体援引土耳其安全部门消息,安卡拉爆炸案的自杀式袭击嫌疑人身份确认,是一名叫萨利赫•纳贾尔的叙利亚人。媒体称其以难民身份进入土耳其,属于哪个恐怖组织仍在调查。

此前有报道介绍,土耳其一家半官方报纸于18日表示,当局在对此前一天的袭击事件进行调查,他们提取到了袭击者的指纹,经过比对后发现,袭击者是一名叙利亚人,他此前以难民身份进入土耳其。此外,该报还指出,这名袭击者疑似还与库尔德工人党有关联。

法新社2月18日消息介绍,土耳其空军表示,安卡拉爆炸数小时后军队发动了对库尔德工人党的袭击。当地时间17日土军袭击了靠近土耳其边境,位于伊拉克北部哈夫塔宁地区的一个已知的库尔德工人党据点,打击目标为60-70名战士以及非法组织的头目。

土耳其首都安卡拉在当地时间2月17日晚间发生汽车炸弹爆炸,目前爆炸已造成28名军人死亡,61人受伤。土耳其总统埃尔多安誓言对这起恐怖袭击予以报复。

来源:http://world.huanqiu.com/exclusive/2016-02/8564116.html

Çin, Güncel kategorisine gönderildi | , , , , ile etiketlendi | Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Ankara’daki patlamayı gerçekleştirenin Suriye uyruklu olduğunu doğruladı (17.02.2016) için yorumlar kapalı

Dördüncü madenci Hua Ming Xi başarıyla yer altından çıkarıldı. (29.01.2016)

Dördüncü madenci Hua Ming Xi başarıyla yer altından çıkarıldı. (madenden son çıkarılan madencinin hastanedeki röportajı)

Hareket kabiliyetimiz çok azdı, aşağısı çok karanlıktı, gücümüz azalmasın diye hareket etmiyorduk, sadece tuvalet ihtiyacında ayağa kalkıyorduk, bacaklarımızı hareket ettiriyorduk, orada bir taraftan bir tarafa sallanıyorduk, zaman ilerliyordu, konuşmaya hal kalmadığı için hiç konuşulmuyordu.

Sanırım 15 gün boyunca baştan ayağa korku içindeydim, akşam uyuma vakti geldiğinde kalbimin içi bomboş oluyordu, sessizliği dinleyince de hemen korkuyorsun, o sessizlik gerçekten çok ürkütücüydü.

Dört karttan sonuncusunu çekince korkmadığımı söyledim, benim bir şeyim yok, siz yukarı çıkın, kokmadığımı söylüyordum, kuradan en sonuncusunu ben seçmiştim, kaç kişiye yardımda bulundum, yukarıya onlara seslendim ve kaç kişiyi yukarıya çıkardılar.

Devletimize, her bir lidere, her bir güvenlik birimine, sondaj ekibine çok teşekkürler, daha söyleyeceklerim var ama herkese aynı şekilde teşekkürler.

Coşkulu alkışlarla beni kurtaran, madenin yukarısındaki itfaiye ekibini, kurtarma ekibini hep hatırlayacağım, onların hepsine minnettarım, onlar olmasaydı bizim 2. bir hayatımız olmazdı, onlara ne kadar nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum, kalpten teşekkürlerimi iletiyorum.

Kaynak: http://v.ifeng.com/news/society/201602/01d580fa-1b32-48cc-93e9-d51e6533a425.shtml

———————————————————————————————————-

第四名矿工华明喜成功升井

活动很少 底下黢黑为了省点电 也不太取活动 起来拉尿 起来 解解手 活动活动腿 在那晃悠晃悠 时间长了 没话说了 都说光了 没得说了
害怕的时候得有半个来月吧 心里头害怕 到晚上睡觉的时候 心里空空荡荡的 听着静 就害怕 静得特渗得慌
正好拿四张牌一二三四 我抽了四 我不害怕我说 我没事 你们上就是 我不害怕我说 我抽个末了我给几个人帮帮忙 帮帮忙叫他们几个人就上去
谢谢政府 谢谢各位领导们 各位武警官兵们 谢谢打井队们 我有二十四个谢谢 说不完 谢谢大家好样的
我想看看救我的这些人 都高兴地鼓掌 矿上的消防队 救援部队 我非常感谢打井队 非常感谢他们 没有他们就没有我们的第二次生命 我有很多感谢的话没有对他们说 谢谢他们 我衷心谢谢他们

来源: http://v.ifeng.com/news/society/201602/01d580fa-1b32-48cc-93e9-d51e6533a425.shtml

Çin kategorisine gönderildi | , , , ile etiketlendi | Dördüncü madenci Hua Ming Xi başarıyla yer altından çıkarıldı. (29.01.2016) için yorumlar kapalı

Yabancı turistler mısır turizmi tarafından soğuk karşılandı.(31.10.2015)

Rus yolcu uçağı Mısır’da büyük kazadan sonra, birçok ülke güvenlik sebebiyle Mısır’a uçuşları iptal etti ve emniyet tedbirlerini yükseltti, Mısır turizminde çok çabuk olumsuz etkilenmiştir. Rus Hükümeti de, ülkeye geri dönmeye karar verenlere yardım için özel karargah kurmuş, kuşkusuz Mısır Kızıl Deniz tatil yeri olan Şarm el Şeyh otel ve restoran sahiplerinin büyük kar yapacakları son umutları Noel yeni yıl turizmi olacaktır.

Bunlar üzerine, Mısır Turizm  Bölümü Sosyal Medya tarafından girişimcilik başlattı, Şarm el Şeyh Turizm giderini temyiz etmek için yerel turizme dikkat çekiyor.

(Hayatın Kırılma Noktası)

Turizm alanı, Mısırın endüstrisidir, ülke için de brüt hesap oranı %12, döviz rezerv katkısı %14 ‘ü geçmiştir. Kaza olayı meydana gelmeden önce, Mısır turizmi tahminen bu yıl 10 milyon yabancı turisti karşılaması bekleniyordu, Rusya ve İngiltere turistlerin ortalaması bu oranın % 40’ ını oluşturuyor.

Kaynak:http://www.xinhuanet.com/world/tfsj19/dztsy.htm

———————————————————————————————————-

外国游客争相离开 埃及旅游业迎“寒冬”

俄罗斯客机在埃及坠毁后,多国为安全起见陆续取消往返埃及的航班并升级安保措施,负面效应迅速传导至埃及旅游业。而俄政府成立专门指挥部帮助本国游客回国的决定,无疑使埃及红海度假胜地沙姆沙伊赫酒店和餐厅老板在圣诞节和新年旅游旺季大赚一笔的最后希望破灭。

困境之下,埃及旅游部门借由社交媒体发起倡议,呼吁埃及人前往沙姆沙伊赫旅游消费,拉当地旅游业一把。

【生命线断裂】

旅游业是埃及支柱产业,在国内生产总值的占比达12%,对外汇储备贡献超过14%。坠机事件发生前,埃及旅游部门预计今年将接待大约1000万外国游客,其中俄罗斯和英国游客共计占到约40%。

俄罗斯客机上月31日在埃及西奈半岛坠毁后,俄政府决定在空难原因查明前暂停往返埃及的俄罗斯航班,并成立专门指挥部,帮助滞留在埃及的俄游客回国。俄旅游业工会发言人伊琳娜·秋里娜7日说,眼下滞留在埃及的俄罗斯游客接近8万人,主要集中在度假胜地沙姆沙伊赫和胡尔加达。

来源: http://www.xinhuanet.com/world/tfsj19/dztsy.htm

 

 

Genel kategorisine gönderildi | , , , , ile etiketlendi | Yabancı turistler mısır turizmi tarafından soğuk karşılandı.(31.10.2015) için yorumlar kapalı

Yayın hayatına başlarken….

Merhaba. Burada kendi çalışmalarımı, fikirlerimi ve tecrübelerimi konu alan bir yayın akışı olacaktır. Umarım faydalı olur.

Genel kategorisine gönderildi | 5.238 Yorum