Mezuniyet Süreci

Sevgili Gençler,

Mezun olan öğrencilerimiz için süreci aşağıda adım adım açıklıyorum.

Mezun olabilmeniz temelde iki şarta bağlıdır.

  • Bütün derslerinizden “DZ”, “FX” ve “F” harf notu almadan başarılı olmanız gerekmektedir.
  • 30 işgünü stajınızı başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir.

NOT: Bütün derslerinizin sonucunun açıklanmış olması mezuniyet sürecinizin hemen başlayacağı anlamına gelmemektedir. Öncelike Final/Bütünleme/Üç Ders sınavları için not açıklama sürelerinin bitmiş olması gerekir. Bu süre akademik takvimde belirtilen ilgili sınavın son gününden itibaren yedi gündür.

İlgili süre tamamlandıktan sonraki süreçler ise aşağıdaki gibi gerçekleşmektedir.

  1. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından danışman hocanız bilgilendirilecek ve kendisinden mezuniyet onayınızı vermesi istenecek.
  2. Son bir kontrol yapılmasıyla birlikte mezuniyet onayı danışman hocanız tarafından gerçekleştirilecektir.

Danışman onayı ile birlikte artık içiniz rahat edebilir. Mezun oldunuz demektedir. Tebrikler.

Diplomanın basılması:

Gençler, mezuniyet onayı ile birlikte diplomanızın basılması süreci başlar. Bu süreç, öyle yazıcıdan çıktı alma gibi bir süreç değildir. Öncelikle SBMYO Müdürü tarafından elektronik olarak imzalanır. Sonrasında da Rektör tarafından elektornik olarak imzalanır. Takdir edersiniz ki bu imzalanma süreci her bir öğrenci için ayrı ayrı yürütülmektedir. Yani vakit alır. Bu sürede danışman hocanızın yapabileceği bir şey yoktur. Beklemek zorundasınız.

Diplomanızın basılıp basılmadığınızı OBS üzerinden Genel İşlemler menüsü altında “Mezuniyet Onay Bilgisi” başlığından görebilirsiniz.

Diplomanın teslim alınmasın süreci:

Diplomanızı iki şekilde teslim alabilirsiniz.

  • Elden teslim alma: Bunlardan en garanti olanı, gelip elden teslim almaktır. Diplomanızı sizden başka kimseye teslim etmezler. başka biri gelip sizin adınıza teslim alacaksa noterden vekaletname verilmesi gerekir.
  • Posta ile teslime alma: Diplomanızın üniversite tarafından postalanmasıdır.

Posta ile teslim alma öncesi süreç:

Diplomanızın postalanmasını istiyorsanız öncelikle buradan  e-devlet şifrenizle mezun bilgi sistemine giriş yapıp iletişim bilgilerinizi dolduruyorsunuz. Doldurduktan sonra diploma talep formunu yazdırıp, imzaladıktan sonra aşağıdaki adrese kimlik fotokopinizle birlikte göndermeniz gerekmektedir.

Belgelerin Gönderileceği İletişim Adresi:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi,
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Merkez/Karaman,
Telefon: 0338 226 20 63

Postalanma süreci:

Belgeleriniz ulaştıktan sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı mezuniyet işlemlerinize başlayacaktır. Mezuniyet işlemlerinizin tamamlanması için kütüphaneden üzerinizde ödünç kitap, ya da teslim edilmemiş cüppe olmaması gerekir.

Mezuniyet işlemleri tamamlanan öğrencinin diploması öğrencinin gönderdiği formda belirtilen adrese karşı ödemeli olarak kargolanır.

Not: Bu süreçte danışman hocanızın, SBMYO yetkililerinin yapabileceği bir şey yoktur. Süreç tamamen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile öğrenci arasındaki gerçekleşmektedir.

Bütün bu süreci Öğrenci işlerinin ilgili duyurusundan da okuyabilirsiniz. Okumak için tıklayınız.

Sevgiler,

AP.

Bu yazı Oryantasyon kategorisine gönderilmiş ve ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir