Devamsızlık

Sevgili Gençler,

Bu yazıda size devamsızlık hakkında genel bilgi vereceğim.

Genel olarak teorik derslerde devamsızlık hakkınız %30’dur. Uygulama derslerinde devamsızlık hakkınız ise %20’dir. (Madde 14)

Size örnekler üzerinden anlatmak istiyorum.

Örnek-1:

Sağlık Kurumlarında Maliyet Yönetimi Dersi

TeorikUygulamaToplam
Haftalık 3 Saat 3 Saat

Dönemlik (14 Hafta)
42 Saat42 Saat

• 42 saat x %30 = 12,6 saat Devamsızlık Hakkı
  • Yani 13 Saat devamsızlık hakkınız var.
  • Teorik ders saatinden devamsızlığınız 14 olduğunda kalırsınız.

OBS’ye girdikten sonra “Ders ve Dönem İşlemleri” menüsünün içinde “Devamsızlık Durumu” başlığı altında bütün derslerinizin devam durumlarını takip edebilirsiniz. Ders seçip, en sağda bulunan ” i ” butonuna tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir açıklama bulacaksınız.

NOT: Uygulama dersi olmadığı için 0 saat gözüküyor. Dolasıyla sürekli gelmek zorundasınız diye düşünmeyin. Yukarıda da yazdığım gibi 14 saat devamsızlık hakkınız var. İster haftada 3 saat üzerinden hesaplayıp, 5. haftada devamsızlıktan kalacağınızı düşünün, isterseniz de sadece ilk dersi kaçırdım diyerek o hafta için 1 saat devamsızlık hesaplayıp, 14 ayrı saat olacak şekilde devamsızlık takibini yapın. Ama yapın.

Örnek-2:

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı Dersi

TeorikUygulama Toplam
Haftalık1 Saat2 Saat3 Saat
Dönemlik (14 Hafta)14 Saat 28 Saat42 Saat

TEORİK DEVAMSIZLIK HAKKI

• Bir dönemde işlenecek TEORİK ders saati: 14 x 1 = 14 saat
  • 14 saat x %30 = 4,2 saat Devamsızlık Hakkı
  • Yani 4 Saat devamsızlık hakkınız var.
  • Teorik ders saatinden devamsızlığınız 5 olduğunda kalırsınız.

UYGULAMA DEVAMSIZLIK HAKKI

• Bir dönemde işlenecekuygulama ders saati: 14 x 2 = 28 saat
  • 28 saat x %30 = 8,4 saat Devamsızlık Hakkı
  • Yani 8 Saat devamsızlık hakkınız var.
  • Uygulama ders saatinden devamsızlığınız 9 olduğunda kalırsınız

Temel Bilgi Teknolojileri Dersimizin her haftasında diğer derslerimizde de olduğu gibi her saat için ayrı ayrı yoklama alınacaktır. Dersin 09.00 – 10.00 arasında olan kısmı TEORİK, 10.00 – 12.00 arasında olan kısmı UYGULAMA olarak planlanmıştır. Yukarıdaki hesapmalalar doğrultusunda derse devam zorunluluğunuzun olduğunu unutmayınız.

SONUÇ

Yukarıda anlattığım bilgiler üniversitenin ilgili yönetmeliği doğrultusunda uygulanmaktadır. İlgili yönetmeliği görmek için tıklayınız.

Öğrenci olarak devamsızlık takibini yapmak sizin sorumluluğunuzdadır.

OBS’ye girdikten sonra “Ders ve Dönem İşlemleri” menüsünün içinde “Devamsızlık Durumu” başlığı altında bütün derslerinizin devam durumlarını aşağıdaki gibi görebilirisiniz.

Bu yazı Oryantasyon kategorisine gönderilmiş ve ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.