Anasayfa

m yıldız

İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.H.Ş.

1973 yılında Karaman’ da doğan Murat YILDIZ, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı, 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümünde lisans eğitimini, aynı üniversitede 2002 yılında Fizik alanında yüksek lisansını ve 2009 yılında Doktora eğitimini tamamladı. 1998-2010 yılları arasında Karaman Fatih lisesi, Anadolu lisesi ve Fen lisesinde fizik öğretmeni olarak çalıştı. 2010-2015 yılları arasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdağ Fen Fakültesi Fizik Bölümünde Yardımcı Doçent, 2015-2020 yıları arasında Doçent ve 2020 sonrası Profesör olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde akademik hayatına devam etmektedir. Ayrıca, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Fen Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanlığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, MYO Yönetim Kurulu Üyeliği, Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü, UNİKOP Genel Sekreterliği, Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi, Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü, Fen Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği gibi mevkilerde sorumluluklar üstlenerek bir yönetişim lideri olarak görevini yerine getirmiştir.
2012 yılında Yüksek Öğretim Kurulu bursu ile İngiltere Manchester Üniversitesi Photon Science Ins. ‘de doktora sonrası çalışmalarda bulunmuştur.
“TÜBİTAK 4004, 4005, 4006 ve 4007” kodlu Bilim Toplum Projelerinde Karaman’ da söz konusu projelerle ilgili olarak bilgilendirme konferanslarını halen yürüten Murat YILDIZ, “TÜBİTAK” projelerinde iç ve dış panelist görevler almaktadır.
Ulusal düzeyde desteklenen 10 projede yürütücü, danışman ve araştırmacı olarak görev yapan YILDIZ, bugüne kadar 7 yüksek lisans ve 1 doktora tezi olmak üzere toplam 8 lisansüstü tez çalışmasını yönetti. 13’ü SCI de taranan dergilerde olmak üzere toplam 65 tane akademik çalışması bulunan Murat YILDIZ’ın uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve çok sayıda hakemlikleri de vardır. Bunun yanında, TÜBİTAK tarafından verilen Yayın Teşvik Ödülleri bulunmaktadır.
İyi derecede İngilizce bilen YILDIZ, evli ve 3 çocuk babasıdır.